• Bestel gemakkelijk online
  • Gratis thuisbezorgd vanaf € 45 (NL)
  • In Veenendaal tot 16:00 besteld dezelfde dag geleverd
  • Persoonlijk advies in onze winkel
menu
0
Vandaag geopend van 09:00 tot 18:00

Pets Academy Hondenschool

Pets Academy Hondenschool

Een hond opvoeden is soms best een hele kluif. Onze winkel heeft daarvoor de Pets Academy Hondenschool! Een professionele en gezellige hondenschool op het terrein van Brandhof Dier & Ruiter in Renswoude/Veenendaal-West. Je kunt bij ons terecht voor een puppycursus en vervolgcursussen. Een cursus draagt bij aan een uitstekende opvoeding van jouw hond. De cursussen van Pets Academy Hondenschool worden verzorgd door Kynologisch instructeur Tatjana Fellinger, eigenaresse van Tat hondentraining.

Cursussen bij Pets Academy Hondenschool Veenendaal

Een passende cursus voor iedere hond

Bij Pets Academy hondenschool kun je verschillende cursussen volgen. Zo is er voor iedere leeftijd en ieder ras een passende training.

Op maandag, dinsdag en donderdag worden trainingen gegeven. De eerste les is van 18.30 tot 19.15 uur, de tweede les is van 19.15 tot 20.00 uur en de derde les is van 20.00 tot 20.45 uur.
Tijdens de les is er voldoende ruimte om vragen te stellen.

De lessen worden gegeven in kleine groepen van maximaal 6 honden.

Puppycursus/Basiscursus

Puppycursus/Basiscursus

De basiscursus is voor pups vanaf 8 weken en honden die nog geen training hebben gehad (de leeftijd maakt in dit geval niet uit).

Tijdens deze cursus leren we de basiscommando’s zit, af en hier komen, ontspannen aan de lijn lopen en wennen aan verschillende ondergronden en obstakels. Ook besteden we aandacht aan de opvoeding, verzorging en socialisatie, die voor iedere hond anders kan zijn. Tussen de oefeningen door doen we wat spelletjes voor ontspanning.

• De cursus bestaat uit 10 lessen voor € 140
• Aanmelden via hondenschool@brandhofdierenruiter.nl
• Exacte startdata en tijd in overleg
Vervolgcursus I

Vervolgcursus I

Vervolgcursus I is voor honden die de basiscursus hebben gevolgd.

Tijdens deze cursus gaan we de basiscommando’s verder uitbreiden. We gaan beheersing vanuit de hond vragen en vooral veel aandacht voor de baas. Dit alles wordt afgewisseld met leuke spelletjes.

• De cursus bestaat uit 10 lessen voor € 140
• Aanmelden via hondenschool@brandhofdierenruiter.nl
• Exacte startdata en tijd in overleg
Vervolgcursus II

Vervolgcursus II

Vervolgcursus II is voor honden die de basis- en vervolgcursus I hebben gevolgd.

De honden zijn nu meer gericht op de baas en de samenwerking gaat hierdoor heel goed. We gaan dat nog iets verder uitbreiden zodat de hond bijvoorbeeld netjes naast blijft lopen. Dit alles wordt afgewisseld met leuke spelletjes.

• De cursus bestaat uit 10 lessen voor € 140
• Aanmelden via hondenschool@brandhofdierenruiter.nl
• Exacte startdata en tijd in overleg

Leermethode

Wat wij bij de Pets Academy Hondenschool vooral belangrijk vinden is dat trainen voor zowel hond als baas leerzaam is, maar vooral ook heel leuk! Het doel van onze trainingen is om de samenwerking met je hond te versterken. We trainen op een positieve manier met beloningen en met een clicker of beloningswoord.

Trainen aan de lijn

De honden blijven voor, tijdens en na de lessen op het trainingsveld altijd aan de lijn tenzij het voor een oefening nodig is om de hond los te laten. Trainen vergt veel van de hond en we willen dat de hond vooral aandacht heeft voor degene met wie hij traint. Zo voorkom je dat er spanning ontstaat.

Thuis oefenen

Het is belangrijk dat je ook thuis elke dag even met je hond oefent. Het herhalen van oefeningen is voor honden namelijk erg belangrijk. Zo stimuleer je het juiste gedrag en versterk je bovendien jullie onderlinge band.

Leermethode

Leermethode 2

Over de instructeur

Ik ben Tatjana Fellinger en naast mij ligt mijn labrador Taike.

Met Taike heb ik verschillende trainingen gedaan en blijf ik steeds nieuwe dingen ontdekken. Wij vinden trainen allebei heel leuk en zijn altijd in voor nieuwe uitdagingen.

Voorheen heb ik een hondenuitlaatservice 'Op pad met Tat' gehad. Tijdens alle wandelingen heb ik heel veel geleerd van en over honden en hun gedrag. Daar wilde ik meer over weten en daarom heb ik de opleiding Kynologisch Instructeur bij de Martin Gaus Academie gevolgd. Verder volg ik congressen, (nascholings-)cursussen, lezingen en workshops, omdat ik nooit uitgeleerd ben.